9 frågor att överväga före du väljer ett städföretag för flyttstäd

Efter en lång dag på jobbet är det sista du vill ha ett smutsigt och ovårdat hem. Tack och lov finns professionella städföretag som är specialiserade på städning i bostäder, och du kan förvänta dig det mest omfattande stödet för alla dina underhållsbehov. I det här inlägget har vi en lista på nio frågor som du bör ställa när du letar efter bästa städfirmorna i Stockholm.

Har städföretaget F-skattesedel?

 1. Har de F-skatt? Ett städföretag måste ha nödvändiga papper och obligatoriska licenser för att utföra sina städtjänster i ditt område. Du kommer säkert att bli förvånad över mängden blufftjänster därute.

  Är städarna försäkrade?

 1. Är de försäkrade? Detta är en giltig fråga. Ett städföretag som påstår sig vara det bästa i branschen kommer att ha försäkringar. Det finns två typer av försäkringar som är viktiga i detta avseende. Det är huvudsakligen allmän ansvarsförsäkring som täcker skadestånd om arbetarna orsakar något oönskat i hemmet eller liknande. Den andra är arbetstagarnas kompensationsförsäkring. I en sällsynt olycka kan arbetare skadas på jobbet, och denna försäkring hjälper till att täcka medicinska utgifter.

Följer ni kollektivavtal för städpersonalen?

 1. Anställer de sina städteam? Vissa städföretag anställer ofta arbetare på korttidskontrakt, vilket kan vara en farlig praxis. Dessa arbetare har ofta ingen större erfarenhet och du kan till slut hamna i ett rörigt hem. En bra städservice kommer att ha ett internt städteam av experter, städare och städerskor som är försäkrade och har starkare kopplingar till företaget.

Stöttar städfirman sitt lokala närområde?

 1. Är de medlemmar i lokala föreningar? Många lokala organisationer certifierar städföretag för deras arbete, och om ett företag är medlem i sådana grupper kan du lite mer på deras tjänster.

Ingår städmaterial och rengöringsprodukterna?

 1. Tar ni med arbetsmaterial? Rengöringsprocessen och metoderna kan vara olika, men städföretag förväntas ta med sina egna rengöringsmaterial, verktyg och utrustningar. Se till att du kontrollerar dessa aspekter i detalj innan du skriver kontraktet.

Erbjuder de engångsstäd?

 1. Har de abonnemangsstäd? Vissa städföretag vill att deras kunder ska förbinda sig med ett kontrakt på några månader. Fall INTE för sådana fällor. Bostadsrengöring är en fråga om val, och företaget kan inte tvinga sina villkor på dig.

Lämnar ditt städföretag ett kostnadsfritt offertförslag?

 1. Kommer de att erbjuda en uppskattning för kostnader? Det är kanske den viktigaste delen, och där saker kan bli lite knepiga. Tänk på att uppskattningarna verkligen bör inkludera allt, och om det finns några extra avgifter bör dessa nämnas i detalj. Arbeta inte med företag som lovar stora rabatter, bara för att senare lägga till dolda kostnader senare.

Miljövänliga rengöringsprodukter

 1. Använder ni grönt material? Det är en relevant fråga i dagens tider när vi har att göra med oändliga miljöfrågor. Grönt material kan vara lite dyrare men är värda att betala för.

Lämnas en städgaranti?

 1. Erbjuder de en servicegaranti? Om du verkligen inte är nöjd med jobbet, kommer städfirman att göra om städningen? De flesta konsumenter som har klagomål på städtjänster missar att ta upp detta i förväg. Servicegarantier är föremål för villkor, så se till att läsa det finstilta.

Slutligen ska du inte undvika att söka råd om vad som kan fungera bättre för ditt hem!